Denne kaken har en saftig sjokoladebunn som en brownie og en lys melkesjokolademousse på toppen. Kan brukes til både dessert og på kakebordet.
12 stk
100 g sjokolade
2 egg
75 g sukker
1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
Pynt:
300 g melkesjokolade
½ dl fløte
6 eggeplommer
70 g sukker
5 dl kremfløte
Pynt:
75 g bringebær
6 små sjokoladeegg
noen eukalyptusblader
Smelt smør og sjokolade i en kjele.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland inn sjokoladeblandingen og tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver.
Fyll røren i en liten hjerteform, ca 22 cm, og stek kaken i ovnen på nederste
rille ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken i formen og la den bli i formen mens du lager sjokolademousse.
Brekk opp sjokoladen i biter i en bolle og smelt den over vannbad. Bland inn fløte og rør det sammen.
Pisk sammen plommer og sukker over vannbad til ca. 60 grader. Hell det over i en miksmaster og pisk til stiv eggedosis.
Pisk fløten stiv og bland det med eggedosisen. Bland inn sjokoladeblandingen og pisk det til luftig krem.
Hell blandingen over kakebunnen og sett kaken kjølig noen timer før den serveres.
Pynt med bringebær, sjokoladeegg og noen blader på toppen.