Søte fristende vaniljeknuter, disse kommer du og alle til å elske! Ønsker du å fylle dem med annet fyll som eplefyll, sjokolade, ellet syltetøy.
15.stk
200 g smør
4 dl melk
1 pk fersk gjær
1 egg
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 kg hvetemel
Fyll:
1 pk vaniljekrem
Pynt:
egg til pensling
melis
Smelt smør og tilsett melk og varm opp til ca.37 grader. Rør ut gjæren.
Tilsett lett sammenpisket egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett hvetemel litt etter litt mens deigen eltes. Elt deigen i minst 5 minutter. Sett deigen til heving tildekket et klede i 30 minutter eller til dobbel størrelse.
Del deigen i to og kjevle ut begge emnene til firkanter, ca. 1 cm tykke.
Smør på vaniljekrem på halve delen og brett resten av deigen over. Gjør det likt på begge deigfirkantene.
Skjær så deigen i strimler.
Lag knuter ved å tvinne deigen rund fingrene og dytt den siste deigbiten i midten.
Settes på et stekebrett og etterheves på lunt sted i 30–40 minutter.
Pensle knutene med egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i 12–15 minutter. Avkjøles på rist.
Bland sammen melis og eggehvite til glasur og ha det på toppen eller strø bare over melisstrø.