Det smaker alltid godt med frisk fruktsalat etter ett tungt julemåltid. Her får du oppskrift på en deiligeggedosis. Men har du heller lyst på vaniljesaus, erver det til om du vil. Godt smaker det uansett.
(4 porsjoner)
Sukkerlake:
1 dl sukker
1 dl vann
1 ½ dl appeslsinsaft
4 stjerneanis
1 kanelstang
1 vaniljestang
Fruktsalat
3 appelsiner
4 små kiwi
2 epler
100 g røde druer
100 g grønne druer
50 g bringebær
50 g bjørnebær
50 g rosiner
50 g hasselnøtter
1 dl juleakevitt, kan utelates
Råkrem:
2 egg
1 dl sukker evt melis
Kok opp sukker, vann, appelsinsaft, stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
Vask og rens frukten, og skjær frukt og bær i passende biter. Del druene i to, og ta ut steinene om de har.
Grovhakk nøttene og ha dem i sammen med rosinene. Tilsett alt i frukten.
Bland akevitt i laken.
Legg fruktensalaten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
Eggedosis:
Visp eggedosis av egg og sukker.
Server fruktsalat med råkrem evt vaniljesaus om du heller ønsker.