Brune pinner kalles også for kolakaker og en kjær julekake hos mange. Min mamma bakte 13 slag, men jeg kan ikke huske at brune pinner var en av disse. Men i år har jeg bakt dem og jeg tror fort at de kommer til å bli en av mine tradisjoner framover. Så bake en porsjon med brune pinner. Og unn deg gjerne en liten smakebit til en god kopp kaffe i en litt travel førjulstid.
(Ca. 40 stk)
200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel (ca)
Pensling og dryss:
1 sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler
Rør smør og sukker godt.
Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Pensling og dryss:
Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Legges på stekebrettet.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175º i ca 10.
Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.