En riktig smaksbombe av en kake.Denne hører med på kakebordet og kanskje det beste er at den er rask å lage!
Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses
1 kake
300 g mørk sjokolade, 55 %
6 ss kaffe
1½ pk delfiafett
4 egg
4 ss sukker
200 g marsipan
2 pk gelétopper
Pynt:
1 pk geletopper
1 pk juleseigmenn
1 pk kremtopper
Kle en 1½ l stor, smurt form med stykker av matpapir eller folie.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Tilsett kaffe.
Smelt delfiafettet over svak varme.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Tilsett sjokoladen og bland godt.
Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring.
Visp godt til en jevn røre.
Legg røre lagvis i formen sammen med geletopper, nougat og marsipan.
Sett gelétoppene på til slutt og legg på juleseigmenn og kremtopper på toppen.
Sett kaken på et kaldt sted til den er stiv.