Jeg har en venninne Wenche, fra tiden på Stabekk Høgskole, som har gitt meg denne oppskriften. Jeg har ikke noen tradisjoner med å bake hvite kakemenn, de er spesielt utbrett på Vestlandet. Men disse var utrolig gode, så har du lyst til å prøve å bake hvitekakemenn passer disse godt for alle. De er nemlig uten søtmelk og egg.
Men for deg som tåler søtmelk(vanlig melk), serverer et glass melk til, for det skal visst smake ekstra godt i følge Wenche. Du kan også stikke ut rundinger, eller andre figurer og lage kjeks av dem. Server dem da med smør og brunost på. Skikkelig godt og veldig smakfullt.
ca. 30 stk
1/2 l Kefir
40 g hornsalt
500 g sukker
150 g smeltet smør
ca. 1 kg hvetemel
Bland sammen kefir, hornsalt, sukker og smeltet smør.
Tilsett hvetemel til akkurat passe deg, det er kanskje litt uklart, men den skal ikke være klissete og heller ikke for hard når den kjevles ut.
Kjevles ut til en stor leiv, men ikke for tynn. Stikk ut kakemenn og damer.
Stekes på midterste rille ved 175 grader i 10-15 minutter, til de er lyse og bare litt gylne.
Disse kakemennene blir myke. De smaker også veldig godt med smør og brunost på som vanlige surmelkskjeks. Da stikkes de ut med ringen til et Norgesglass. Og de er veldig fine å fryse!