En ostekake som er både syrlig og søt, virkelig en av mine favoritter…Prøv den du også, jeg er sikker på at du vil synes den er deilig!
12 stk.
250 g søt havrekjeks
150 g smør
FYLL:
200 g kremost naturell
2 ½ dl blåbærsaft, konsentrert
2 ss hel melk
100 g melis
2 ts vaniljesukker
6 pl. gelatin
¼ dl kokende vann
PYNT:
½ pk friske blåbær
Kjør kjeksene i foodprosessor til de er finsmuldret, eller ha dem i en plastpose og knus dem.
Ha smulene over i en bolle og hell over smeltet smør. Rør godt. Trykk blandingen ut i en liten avlang kakeform, kledd med bakepapir i bunnen. Trykk blandingen litt opp langs kanten.
Kjør osten myk med melk, saft, melis og vaniljesukker.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i det kokende vannet.
Bland smeltet gelatin med osteblandingen. Visp kremfløten stiv og vend og løft den forsiktig inn i ostemassen.
Hell fyllet over kjeksbunnen, å la den stå kjølig til den har stivnet.
Legg litt friske blåbær på ostemassen.
Server gjerne med litt friske bær eller frukt ved siden av.