Å lage piroger å fylle dem med både skalldyr og fisk er en fin måte å få barn og unge til å spise mer fisk på. Skulle du ønske å bruke skinke eller kjøttdeig i, kan du bytte ut krabbe med det du måtte ønske. Disse er også supere å ha med på stranden!
4-6 piroger
Deig:
250 g hvetemel
125 g smør
ca. 1 ss kaldt vann
egg til pensling
Fyll:
1 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
2 hardkokte egg, hakket
mat fra 1 krabbe
1ss hakket estragon
1 knivsodd kajennepepper
3–4 ss seterrømme
Smuldre mel og smør og rør inn vann til en myk deig.
Del den i fire jevnstore emner og kjevle ut sirkler, 15–20 cm i diameter.
Fres sjalottløken i smør, avkjøl det litt og rør inn hakket egg, krabbekjøtt, estragon, kajennepepper og så mye seterrømme at alt bindes sammen.
Fordel krabbefyllet på deigen, pensle kanten med egg og brett deigen i to, Klem kanten godt sammen, pensle overflaten og prikk den godt.
Sett pirogene i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader til de er gylne og gjennomstekte, ca 15 minutter.