Disse kakene kan gjerne serveres til dessert etter en bedre middag, men kan også settes på kakebordet. Et tips er å legge alle kjeksene inn i en plastpose og rull over med et kjevle slik at kjeksen knuses og blir finmalt.Pass på at du ikke fyller glassene for fulle for det blir fort veldig mektig.
6 – 8 porsjoner
1 pk. sitrongelé
2 dl vann
1/2 dl sitronsaft
1 beger seterrømme
100 g kremost, naturell
1 dl melis
3 dl kremfløte
Bunn:
200 g søt havrekjeks
100 g smør
Pynt:
1 dl kremfløte
½ sitron
sitronmelisse
Lag gelèene etter anvisning på pakken, men bruk 2 dl vann og 1/2 dl sitronsaft som oppgitt i oppskriften.
Rør sammen rømme og ost i en bolle. Visp kremfløten stiv med melis og vend kremen forsiktig inn i rømmeblandingen. Hell deretter geleen i blandingen og rør forsiktig rundt.
Knus havrekjeksen og bland inn smeltet smør.
Fordel kjeksmassen i porsjonsglass og bruk gjerne en skje for å glatte ut kjekssmulene. Ta det gjerne sette seg noen minutter før en heller ostesmeten over.
Ha gjerne ostesmeten i en mugge og hell forsiktig ostesmeten over kjeksbunnene.
Sett porsjonsglassene i kjøleskapet og pynt med en krem blåbær og en sitronskive på toppen.