Dette er en suppe som er full av deilige smaker og med en anelse røkt smak fra de lettstekte paprikaene. Ønsker du å toppe med biter med laks, smaker det godt på toppen. I tillegg så metter det litt ekstra, du får i deg viktige næringsstoffer og det er godt for kroppen.
4 porsjoner
4 røde paprika
1 rød chili
1 løk
2 båter hvitløk
1 ss smør
2 poteter
1 boks hermetiske tomater
6 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ts spisskummen
Krutonger:
1/4 dagsgammelt grovbrød
½ dl olje
1 neve finhakkede urter
Pynt:
Timian
4 ss kesam eller rømme
Sett ovnen på 250 grader eller sett på grillelementene.
Del paprikaene og chili, og fjern innmaten.
Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca. 10 minutter, eller til paprikaene er litt brente. Fjern mesteparten av det brente skallet.
Surr løk og hvitløk i smør i en kjele.
Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og buljong.
Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt mer vann.
Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
Krutonger:
Del opp brødet i biter og ha litt olje i stekepannen.
Surr brødet i oljen og strø over urter eller tørre krydder.
Ta bitene opp og la de avkjøles på tørkepapir.
Server suppen med krutonger og litt timian på toppen.
Handleliste:
4 røde paprika
1 rød chili
1 løk
1 hvitløk
2 poteter
1 boks hermetiske tomater
1/4 dagsgammelt grovbrød
1 neve finhakkede urter
1 potte timian
1 boks kesam
Sjekk i skapet:
smør
1 terning grønnsaksbuljong
1 glass spisskummen