Torsk er en robust og anvendelig fisk, og egner seg ekstra godt i gryter som denne med crème fraîche, eple og stangselleri. Server med kokte poteter eller ris.
4 porsjoner
600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 stk gulrot
3 stilk selleri
2 stk eple, grønt
1 stk rødløk
1 dl kremfløte
1 dl crème fraîche
0.5 stk sitron
salt og pepper
basilikum, frisk
olivenolje
Tilbehør
poteter
Framgangsmåte
Stek stekeovnen på 200 °C.
Skjær fisken i serveringsstykker.
Skrell og skjær gulrot, selleri, eple og rødløk i 2-3 cm store biter og legg i en smurt ildfast form.
Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt og pepper.
Hell over kremfløte og fordel crème fraîche over fisken.
Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter til fisken flaker seg og grønnsakene er møre.
Ha over saften av sitron, olivenolje og frisk basilikum.
Server med poteter eller ris ved siden av.