Denne oppskriften med pannestek kveite er fantastisk til vennemiddagen. Imponer med jordskokkpuré og nøtte beurre blanc som tilbehør til den saftige kveiten.
4 porsjoner
600 g kveitefilet, med skinn
2 ss solsikkeolje
salt og pepper
2 ss smør
Jordskokkpuré:
400 g jordskokk
2 dl matfløte
1 ss smør
salt
sitronsaft
Nøtte beurre Blanc:
1 sjalottløk
1 1/2 dl hvitvin
2 ss matfløte
100 g smør
2 ss hasselnøttolje
4 skiver spekeskinke
salt og pepper
sitronsaft
2 dl ruccolasalat
1 ss parmesan
Tilbehør
1 ss persille, frisk
salt og pepper
sitronsaft
Skjær kveiten i serveringsstykker.
Varm opp en stekepanne med solsikkeolje, og ha i kveitestykkene med skinnsiden ned til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter.
Tilsett smør i stekepannen, la det bli varmt og øs det over fisken så den blir gjennomstekt.
Jordskokkpuré
Skrell jordskokk og kok møre i vann.
Ha jordskokken i en blender sammen med matfløte og smør, og kjør til en jevn puré.
Smak til med salt og litt sitronsaft.
Nøtte beurre blanc
Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med hvitvin, og kok til væskemengden er halvert.
Tilsett kremfløte og pisk inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg.
Smak til med hasselnøttolje, salt, pepper og sitronsaft.
Vend inn hakket persille før servering.
Tilbehør:
Riv parmesan og bland med ruccolasalat.
Vend sitronsaft, olivenolje, salt og pepper inn i salaten.
Server kveiten med jordskokkpuré, nøtte beurre blanc, ruccolasalaten og spekeskinke.