Saftig og deilig eplekake med nydelig fyll. Får virkelig tennene til å løpe i vann!
(12 stk)
200 g smør
2 dl sukker
4 egg
Skallet av ½ sitron
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
2 dl vann
1 dl sukker
Skallet og saft av ½ sitron
1 bit kanelstang
3 – 4 epler
Pynt:
Kremfløte
Små biter med epler
Begynn med fyllet:
Kok opp vann, sukker, sitronsaft, revet sitronskall og kanelstang.
Skrell og skjær 2 – 3 av eplene i båter, ca.1 eple i biter til pynt. Kok dem knapt myke i laken.
Ta kjelen av varmen og la eplene bli avkjølt i laken. Ta eplebåtene opp av laken og la dem renne av i et dørslag.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene ett og ett og rør godt.
Tilsett revet sitronskall og til slutt mel blandet med bakepulver. Bre halve røren utover en rund form, ca 24 cm. Fordel eplebåtene over røren og dekk med resten av røren på toppen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 60 minutter.
Avkjøl kaken på rist før den løsnes forsiktig fra formen.
Del gjerne kaken opp i biter før den fryses, men det er ikke nødvendig.