«Kjærlighetsdessert med multesaus, bedre enn dette kan det knapt bli»
4 porsjoner
6 pl. gelatin
1 vaniljestang
6 dl kremfløte
1 dl H-melk
50 g hvit sjokolade
50 g sukker
Multesaus:
Ca. 4 dl multer
5 dl vann
1 dl hvitvin
Ca. 150 g sukker
1/2 vaniljestang
1/4 kanelstang
Pynt:
16 friske multer
sitronmelisse
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter før bruk.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut førene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele med fløte, H-melk og sukker. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og la sjokoladen smelte i, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller rødvinsglass.
Kok opp sukker og vann.
Tilsett limesaft og avkjøl. Lime hindrer at sukkeret krystalliserer seg og setter i tillegg en frisk smak på multene.
Kjør multen og sukkerlake i foodprosessor. Ta gjerne av noen til pynt på toppen. Siles og hell over multesausen på toppen av panna cottaen.
Legg gjerne noen multer på toppen og pynt med sitronmelisse.
Server.