Dette er en deilig kyllinggryte som helt klart lager seg selv. Bruk en jerngryte med lokk og la den stå i ovnen på lav temperatur til den er ferdig. Smakfull og deilig. Server gjerne litt godt grovt ved siden av.
4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 løk
2 båter hvitløk
½ rød chili, kan utelates
1 hode brokkoli
4 store poteter
1 boks hakkede tomater
3 dl vann
1 terning hønsebuljong
2 ss tomatpurè
2 – 3 ss sukker
2 ss provencekrydder
1 ts salt
½ ts pepper
½ potte timian
Del kyllingen i biter. Skrell og del løken i båter.
Rens og finhakk hvitløk og chili.
Rens og del brokkoli i buketter og potetene i biter.
Ha alt i en jerngryte og hell over tomatene fra boksen.
Bland vann og hønsebuljong og pisk inn tomatpureen og tilsett det i jerngryten.
Strø over sukker, provencekrydder, salt, pepper og finhakket timian.
Sett på lokket.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 140 grader i 1 – 2 timer, eller til alt er mørt og ferdig stekt. Pass på å følge med, slik at ikke kyllingen blir tørr.
Server gjerne litt godt brød og en grønnsalat ved siden av.