Første uke i september og høsten er helt klart på vei. Selv om dagene fortsatt er ganske varme blir de både mørkere og kortere. Men det har sin sjarm det også. Her har jeg satt sammen en meny som både store og små vil like. Nyt uka og ha en strålende uke alle mine lesere der ute.
Mandag: Spaghetti Bolognese
Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè
8 friske sjampinjong
Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad
Tirsdag: Potet og purreløksuppe
Handleliste:
400 g poteter
1 purre
1 løk
21 pk. kyllingbuljong
1 boks fløte, evt melk
4 – 8 skiver røkelaks
Sjekk i skapet:
smør
olivenolje eller trøffelolje
salt og pepper
Onsdag : Kyllinggryte med butterdeigslokk
Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
1 bunt vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig
Torsdag: Fish and Chips
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter
Fredag: Coq au vin – hane eller kylling i vin
1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg) eller 1 -2 høner
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 liten tube tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin, gjerne rester
1 hvitløk
1 laurbærblad
1 frisk timian (eller 1 ts tørket)
Sjekk i skapet:
1 kg Hvetemel
1 cognac(kan sløyfes)
Lørdag: Laks på en seng av risotto
Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1 rød chili
1 sitron
Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør
Søndag: Hønsefrikassè
Handleliste:
1 høne
2 laurbærblad
1 pk hvite pepper
1 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter
1 gul løk
frisk kruspersille
salt og pepper
1 boks fløte evt melk eller matfløte