ukemeny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny for uke 34 -18 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

I morgen er det skolestart for mange, og hverdagen innhenter oss alle. Jeg har hatt en fantastisk flott sommer med avslapping og ikke minst nydelig sommersol. Sommeren i år kan vel svært få klage på.
Nå starter jeg opp igjen med ukesmenyer med gode og sunne middager som passer for store og små. Denne uken byr på gode og sunne middager som holder deg lenge mett.
Nyt uken som kommer og gled deg over at nå er høsten er i anmasj, og at vi med god samvittighet kan være  litt mer inne, tenne stearinlys og nyte de litt mørkere kveldene.

Mandag:
Tomat og paprikasuppe med sting

(Trykk på bildet så kommer du rett til oppskriften)

tomat-suppe-hot
Matstyling: Kristin Jøtun. Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 løk
1 hvitløk

1 terning grønnsaksbuljong
1
kremfløte eller melk
Grissini eller grovt brød

Basisvarer:
olje
salt
pepper

Tirsdag:
Ovnsbakt laks med hjemmelaget potetmos

laks-potetmos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme eller kesam for ett lettere alternativ

Onsdag:
Kyllinggrateng 

kylling-form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hvitløk
1 løk
1 boks crème fraiche, gjerne lett om du ønsker
1 matfløte
4 poteter
1 pk. makaroni
1 liten hvitost
1 pk ruccola salat
1 klase cherrytomater

Torsdag:
Bacalaogryte med fersk torsk

bacalao
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 potte basilikum
600 g torskeloin
1 hvitløk
2 gule løk

1 rød chili
1 rød paprika
1 liten flaske olivenolje
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter

Fredag:
Indisk inspirert kyllinggryte med banan, nøtter og kokos

Kyllinggryte med ris og bananer
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdig kylling
2 bokser fløte
1 lite glass karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
Nøtter/mandler
koriander
mangochutney
2 bananer
1 pose kokos
1 – 2 pk Nanbrød

Lørdag:
Butterdeigspai med skinke og asparges

butterdeigspai
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

4 pl. butterdeig
100 g kokt skinke
8 cherrytomater
8 mini asparges
1 rød snacks paprika
3 dl revet hvitost
3 egg
1 pk  fløte 

Lam Klephtiko  – en smak av Hellas

lamKlephtiko
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
1 lammelår, utbeinet
1-2
hvitløk
3 laurbærblad
1
kanel
1 tørket oregano
1 ½ kg potet
2
sitroner
1 boks tørket timian eller basilikum
3 dl gresk yoghurt
1 agurk

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×