Velsmakende og deilig tomatsild med en smak av akevitt, ønsker du ikke å bruke akevitt, kan du utelate den. Men den setter en utrolig god smak på silden.
(1 – 2 glass)
1 kg matjesild
3 rødløk
5 – 7 ss dill
Saus:
350 g tomatpure
1 dl olje
5 dl sukker
2 dl ananassaft
2 dl eddik, 7 %
1/2 dl akevitt, kan utelates
Kok opp tomatpure og olje, tilsett sukker og rør slik at det smelter. Avkjøl før det tilsettes ananassaft, eddik og akevitt.
Del silden i små biter.
Rens og skjær rødløken i skiver og legg sild, rødløk og dill lagvis. Hell over tomatsausen.
Smak til med mer dill og akevitt om du foretrekker en sterkere smak.
Sett det kjølig og la den gjerne stå og trekke et døgn før den serveres.