Sjokoladekake med sjokoladekuler
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Saftig sjokoladekake med sjokolademousse.

0 Flares 0 Flares ×

En saftig sjokoladekake med nydelig sjokolademousse som både du og gjestene dine  vil elske, i tillegg er den vakker å se på. Følg instruksjonen på hvordan få det til, og du vil imponere vennene dine med denne fantastiske deilige kaken.  

12 stk.

180 g smør
300 g sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
2 dl helmelk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
260 g hvetemel
Sjokolademousse:
50 g lys sirup
1 egg
2 eggeplomme
1 dl fløte
200 g sjokolade, 55 % (lys kokesjokolade)
2 ½ dl fløte
Sjokoladekrem:
125 g meierismør
Ca 300 g melis
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 – 2  ss sterk kaffe
Pynt: 

150 g sjokolade
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør i eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre. Vend til slutt i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i to like store former, ca.22 cm, godt smurt form med bakepapir i bunnen. Stek kakene i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Bruk gjerne en kakenål/pinne for å se om det sitter igjen noe på pinen eller nålen.
Avkjøl på rist.
Ha sirup i en kjele og la det koke opp.
Pisk egg og eggeplommer og hell langsomt den varme sirupen i eggeblandingen under piskning, bruk gjerne en miksmaster.
Smelt sjokolade i en bolle over vannbad. Pisk fløten stiv og bland den i sjokoladen.
Bland sammen sjokoladeblandingen og eggedosisen, vend inn pisket krem.
Legg den ene bunnen tilbake i formen, hell over sjokolademoussen og sett kaken kaldt slik at moussen stivner. Når moussen en stivnet legg på den andre kakebunnen.
Legg så kaken over på ett fat.
Bland sammen smør, melis, kakao, vaniljesukker og kaffe i en miksmaster.
Bre kremen på toppen og rundt alle sidene.

Lag sjokoladepynt som forklart under, Legg pynten langs kanten av kaken.
Pynt med sjokoladekuler eller riskuler, du får kjøpt den i godterihylla i butikken på toppen.

Trinn for trinn sjokoladepynt!

Finn fram en plate, gjerne i stein og en kakespatel
Smelt sjokolade i vannbad.

trinn-for-trinn1

Legg en plate i fryseren.

Trinn for trinn sjokoladepynt

Når sjokoladen er smeltet tas platen ut av fryseren og hell så flytende sjokolade på den kalde platen.

 

Trinn for trinn sjokoladepynt 3 - bre den utover

Bre sjokoladen utover med en kakespatel, La sjokoladen stivne.

 

trinn for trinn 4 sjokoladepynt

Skjær eller brekk sjokoladen i ønskede lengder og størrelser.

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×