Lag denne formen ferdig dagen i forveien, da er det bare å sette den inn i ovnen når magen romler og du er klar for middag. Store og små elsker denne smakfulle middagen.
4 porsjoner
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss smør eller olje til steking
1 ss tørket basilikum eller oregano
1 båt hvitløk
ca. 2 ts sukker, kan utelates
1 ts salt
1/2 ts pepper
8 dl pastaskruer, ferdig kokt.
2 gulrøtter
2 stenger stangselleri
1 – 2 bokser hakkede tomater
200 g revet hvitost
8 cherrytomater
Litt basilikumblader
Kok pastaskruker etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett den til side.
Stek kjøttdeigen i smør eller olje i en stekepanne. Tilsett krydder og finhakket hvitløk.
Rens og riv eller del gulrøtter og stangselleri i biter. Tilsett grønnsakene i stekepannen og tilsett boksen eller boksene med hakkede tomater. Ønsker du en saus som er mer tyntflytende bruker du 2 bokser med tomater.
Tilsett den kokte pastaen og bland alt sammen.
Hell alt over i en ildfast form.
Strø revet ost på toppen.
Del tomatene i to og strø dem og litt frisk basilikum på toppen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter til osten er gylden.
Server med en god blandet salat og gjerne grovt brød ved siden av.