Alle innlegg Menyer

Uke 11 -18 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Denne uken har jeg samlet noen gode og smakfulle retter som gir deg både energi og påfyll. Vanskelig og tidkrevende er de heller ikke.
Jeg ønsker deg en riktig god uke og husk at det er viktig å nyte livet og ikke minst gode og velsmakende måltider.

Mandag: Grønnsakswok

Gronnsaks-wok
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
1 rød chili
1 pk sukkererter
1 rødløk
1 – 2  røde paprika
8 sjampinjonger, kan utelates
1  – 2 brokkoli
40 g nøtter
2 pk eggenudler
1 liten flaske sursøt chilisaus

Tirsdag: Laks med potetmos

laks-potetmos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks lettrømme

Onsdag: Spaghetti Bolonese

spaghetti-bolognese
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkornspaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Torsdag: Løksuppe

løk-suppe
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1
frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester

Fredag: Innbakt kyllinggryte

innbakt-kylling-suppe
Idè og Matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
3 vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig
1 egg

Lørdag: Pizza med marinerte biffstrimler

pizza-med-biff
Ide og Matstlyling: Kristin Jøtun, ( Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
500 g biffstrimler
1 lite
gl sorte oliven
1 pk revet mozarellaost
1 pk gjær
1 kg hvetemel
1
hvitløk
1 løk
1 liten
tomatpuré
2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
1 pk ruccula
1 liten purre 

Søndag: Raspeballer og salt lammekjøtt

Raspe-baller
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
1 kg lettsaltet lammekjøtt , eller salt kjøtt fra svin eller storfe
1 kg potet
1 kg byggmel
1 kg hvetemel
1 pk buljong
1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 boks kremfløte /matfløte
1/4 kg smør

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×