Alle innlegg Menyer

Uke 9-18 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Er du klar for en ny uke? Det er jeg etter en utrolig avslappende og herlig vinterferie på hytta. Så nå er det ny uke med mange nye muligheter. Denne ukens meny er preget av enkle, smakfulle og gode retter som lager seg nesten selv. Så her er det bare å klikke seg inn og få inspirasjon til gode og enkle middager du kan lage i en fei. Så god uke til deg og nyt det livet har å by på.

Mandag: Thaisuppe med kylling

kylling-suppe-thai

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 rød chili
1 bit ingefær, ca 2 – 3 cm
2 sjalottløk
2 gl carrypasta, det er oftes et lite glass i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks kokosmelk, vanlig eller lett
1 lime,
1 stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kyllingfilet

Sjekk i kjøkkenskapet :
middagsris evt. nudler
kyllingbuljong
soyasaus
sukker
olje

Tirsdag: Stekt laks med linser

Laks med linser

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

800 g laksefilet
1 pk grønne linser
1 pk. hasselnøtter
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 frisk basilikum
1 appelsin
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
olivenolje
rødvinseddik
dijonsennep
salt og pepper
tabasco

Onsdag: Kjøttdeigform med poteter:

kjott-deig-form-poteter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
10 små sjampinjonger
400 g kjøttdeig
2 gulrøtter
1 løk
2 båter hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 liten tomatpuré
600 g poteter
35 g parmesan

Torsdag: Fiskeboller i karri og løksaus med bacon og grønnsaker

fiske-boller-karrisaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk

 

Fredag: Krispi Kylling i wraps

krispi-kylling

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g kyllingfilet
2 dl matyoghurt
1 l frityrolje
1 pose dip-miks, texmex eller
Hjemmelaget tacokrydder- holder til 4 middager:
sjekk skapet om du har noen av disse krydderne liggende:

1 pk malt spisskummen
1 pk malt koriander
1 boks paprikapulver
1 boks gurkemeie
1 boks hvitløkspulver
1 boks kayennepepper
1 boks rømme
4 store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 pk ruccola
1 rødløk
1 paprika
1 gl tomatsalsa

Sjekk i skapet:
hvetemel
paprikapulver
salt, flaksalt
pepper

Lørdag: Indisk gryte med kokos, banan, nøtter og  mangochutney

Kyllinggryte med ris og bananer

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdigstekt kylling
2 bokser fløte
1 lite glass karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
Nøtter/mandler
koriander
mangochutney
2 bananer
1 pose kokos
1 – 2 pk Nanbrød

Søndag: Mandel og ertesuppe svineknoker og oliventoast

erte-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 gulrøtter
1 gul løk
100 g sellerirot
1 purre
2 kg usaltet svineknoke
3 dl fløte

200 g mandler
1 frisk timian
1 hvitløk
1 kg grønne erter

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×