Kylling kan settes på menyen enten du er ute etter en rask og sunn hverdagsmiddag eller et finere helgemåltid. Kylling er både godt, enkelt og de aller fleste både store og små og mennesker med ulik religion, spiser dette kjøttet. Det er ikke alltid like enkelt å finne på gode og smakfulle middager. Her finner du nye måter å servere kyllingen på som både er rask, litt annerledes ,men som smaker nydelig. Prøv dem ut og du vil snart finne din favoritt det er helt sikkert.
Afrikansk kylling Yassa
På alle verdens matbord finner vi kylling og kyllingretter. Og det er enkelt å lage enten på en komfyr eller over et bål. Her er det en oppskrift fra Afrika.
4 kyllingfileter
Mariande:
1 løk
4 båter hvitløk
1 rød chili
1 dl soyaolje
8 ss sitronsaft
2 ss dijonsennep
3 ss soyasaus
2 ts paprikapulver
Saus:
2 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
1 løk
4 gulrøtter
50 g aspargesbønner
Tilbehør:
ca. 200 g couscous
1 boks hermetiske kikerter
2 ss rosiner
Finhakk løk og hvitløk.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene.
Marinér i minst 1 time på benken, eller gjerne over natten i kjøleskap.
Ta opp kyllingfiletene, tørk lett av dem og legg dem over i en ildfast form.
Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.
Ha marinaden og buljong i en kjele og la det koke noen minutter på svak varme.
Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder.
Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden.
Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn 1/2-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner.
Legg grønnsaker på et fat og legg kyllingstykker over og hell litt saus over.
Server couscousen i en bolle og gjerne godt brød til.
Crispy chicken
Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat og særlig populært i sørstatene. Crispy chicken er rask middag når du vil kose deg litt ekstra i hverdagen eller om du har lyst til å bytte ut den vanlige fredagstacoen med denne varianten. Ufattelig god og veldig enkel å lage.
4 porsjoner
600 g kyllingfilet
3 dl hvetemel
1 ts paprikapulver
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl matyoghurt
1 l frityrolje
Dipblanding:
1 pose dip-miks, texmex eller
Hjemmelaget tacokrydder- holder til 4 middager:
2 ½ ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
3 ts paprikapulver
2 ½ ts gurkemeie
1 ts hvitløkspulver
1 ts kayennepepper
2 ts flaksalt
1 ts pepper
3 dl rømme
4 store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 neve ruccola
1 rødløk
1 paprika
4 ss tomatsalsa
Del kyllingfiletene i 16 like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.
Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.
Vend kyllingbitene først i matyoghurt, og deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.
Varm opp oljen i en stor kjele til 160 grader. Bruk termometer, eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen er oljen passe varm. Ta dine forhåndsregler, husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke.
Friter 3-4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø. Lager du tacokrydderet selv, bland dem sammen og bruk dem sammen med rømme.
Bland sammen dipmiks og rømme.
Varm lefsene i ovnen og fyll dem med kyllingbiter, roccolasalat, løk, og paprika. Server rømmedippen ved siden av.
Pollo con gnocchi – Nydelig fylt kyllingrett med gnocchi
Lei den vanlige kyllingen? Da vil jeg anbefale denne kyllingen som er fylt med kremost, bacon og friske urter og med nydelige gnocchi ved siden av. Gnocchi er italiensk og er formet som store skjell, med bølgete kant. Hovedingrediensen er normalt potet, men kan også lages av durumhvete. Rett og slett en annerledes kyllingrett når du er lei av de vanlige oppskriftene dine.
4 porsjoner
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
Gnocchi:
1 kg poteter
6 dl hvetemel
1 eggeplomme
100 g parmesan
salt og vann
Tilbehør:
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
4 ss olje fra glasset
Litt fersk timian
¼ ts salt
Bland kremosten med urtene og skjær en lomme på tvers i hver kyllingfilet og fordel kremosten i alle fire lommer.
Pakk baconstrimlene rundt og fest med en tannstikker.
Varm smør i panne og brun de fylte kyllingfiletene på alle sider.
Legg over i langpanne og la de stå der i ca. 10 minutter.
Skrell og mos de kokte potetene og la de bli helt avkjølt.
Bland inn hvetemel og eggeplomme. Rør så inn nyrevet parmesan og form massen til en tykk pølse som du skjærer i skiver.
Kok opp vann i en stor kjele og smak vannet til med salt,ca. 2 spiseskjeer per liter vann. Kok gnocchi-bitene maks. 3 minutter. Ta gnocchiene ut av vannet.
Bland sammen hvite bønner, fetaost og fersk timian. Smak til med salt.
Ved servering legges fylte fileter på varme tallerkener med de stekte gnocchi-bitene rundt. Legg så på hvite bønner og fetaost.
Dryss på litt revet parmesan og pynt med litt timian.
Tomat- og paprikasuppe med kylling
Dette er en suppe som krever litt mer jobb enn de vanlige tomatsuppene du vanligvis lager tenker jeg. Men til gjengjeld smaker denne suppa himmelsk, så det lønner seg helt klart å ta den jobben. Så nyt en skikkelig hjemmelagd tomat- og paprikasuppe du sent vil glemme. Server den gjerne som en forrett om du ønsker en litt annerledes vri.
4 porsjoner