Jeg kan ikke fatte hvor fort disse ukene går, nå er vi allerede snart ferdig med januar. Dagene begynner så smått å bli lysere og sola har kommet tilbake mange steder også i nord. Det er skikkelig vinter og masse snø. I går brukte jeg tiden på å være ute i det fantastiske været å gå en lang tur på ski, så derfor ble tiden for knapp til å lage ukesmenyen helt ferdig. Men her er den og her skal det være noe å lage til middag som faller godt i smak hos store og små. En god uke til deg.
Mandag:
Grønnsakswok
Handleliste:
2 gulrøtter
1 squash
1 løk
50 g bønnespirer
1 pose grønnkål
1 gul paprika
1 rød paprika
1 rød chili
2 båter hvitløk
1 boks hvite bønner
1 boks røde linser
1 potte koriander
1 liten bit fersk ingefær
1 liten flaske søt chilisaus
1 pk naturris
Tirsdag:
Nudelsalat med laks
Handleliste:
250 g laks
1 rød chili
1 hvitløk
1 Lime
1 mango
1 agurk
250 g nudler, gjerne fullkorn
100 g valnøtter
Onsdag:
Blomkålsuppe:
Handleliste:
2 blomkålhoder
1 boks fløte eller 1/2 l melk
Torsdag:
Potetlasagne
Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk
1 glass Provencekrydder
1/4 kg smør
1 liter melk
1 liten bit hvitost
Fredag:
Paella
Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran
2 ½ dl vermut eller tørr sherry
12 – 16 reker
1 pk frosne erter
1 kg blåskjell
1 liten hvitvin
1 bunt bladpersille
2 sitroner
Lørdag:
Biffspyd med kamskjell, peanøttsaus og ris
Handleliste:
600 g ytrefilet
8 kamskjell
1 pose minigulrøtter
1/2 l appelsinjuice
1 lite glass rød karripasta
1 bokskokosmelk
1 glass grovt peanøttsmør
Ris
evt nøtter
1 potte koriander
Søndag:
Kylling med spekeskinke og risotto
Handleliste:
4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
20 basilikumblader
4 sjalottløk
20 sjampinjong
1 pk risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice
50 g parmesan
1 glass soltørkede tomater
1 pk sukkererter