Vi er godt i gang med januar og mange har fortsatt ett mål om å spise litt sunnere og bevege seg litt mer. I følge undersøkelser som har kommet den siste tiden viser det seg at forbruket av fisk faller.
Så hvordan er det med deg? Er du en av dem som spiser for lite fisk? Da kan kanskje disse to fiskerettene jeg har lagt inn i ukens meny noe for deg. Dette er smakfulle, sunne og gode fiskeretter og smaker nydelig og som heller ikke krever så mye innsats. Synes du det er vanskelig å lage fisk som er saftige og ikke tørr? Da kan rådet for deg være å sette inn ett steketermometer og ta ut fisken når det viser 50 grader. Fisk skal nemlig aldri over 52 grader, for da blir den tørr og du vil få den karakteristiske og den litt stramme fiskesmaken. Så tar du den før det, vil fisken være akkurat passe og den vil flake seg på tallerken.
I tillegg til disse gode oppskriftene har jeg lagt ved mettende supper og noen gode tradisjonfulle middager som lapskaus og hønsefrikasse. Så her skal det være gode og smakfulle retter som passer både til store og små og som er forholdsvis rimelig i innkjøp.
Men skulle du ikke ønske å lage noen av disse rettene, vil du finne flere ukemenyer under menyfanen eller søke opp det du måtte ønske å lage til middag. Det ligger en mengde deilige oppskrifter på Husmorlykke.
En god huskeregel er også å sjekke skuffer og skap for tørrvarer og ta gjerne en titt i kjøleskapet eller i fryseren. Ofte gjemmer det seg noe godt helt innerst som du kanskje har glemt at du har der.
Gjennom uken kommer det også flere gode oppskrifter på bakverk og annet spennende artikler, så følg med på Husmorlykke.no.
En riktig god uke til deg!
Handleliste:
1 rød chili
1 – 2 ss revet ingefær
2 sjalottløk
1 lite glass carrypasta, det står i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks kokosmelk
1 lime
2 stenger stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kylling, filet eller kyllinglår
soyasaus, gjerne glutenfri
Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong
Tirsdag: Laksefilet på en seng av risotto
Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1 rød chili
1 sitron
Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør
Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg
4 dl vann med buljong eller kraft
6 poteter
3 gulrøtter
1 kålrot
1 persillerot
Sjekk i skapet:
smør
salt og grovmalt pepper
1 – 2 buljongterninger
Torsdag:
Røkte pølser og pastagryte
Handleliste:
1 pk fullkornpasta
2 løk
1 pk frosne erter
3 dl crème fraîche
500 g kjøttpølser
1 liten bit parmesan eller annen hvitost.
Sjekk i skapet:
solsikkeolje
dijonsennep
Salt og pepper
Fredag: Pepperlaks med sopp og tagliatelle
Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk
Lørdag:
Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse
8 skiver spekeskinke, gjerne parma
1 basilikum
1 pk tannpirkere, naturelle
12 poteter
80 g parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hvis du ikke lager den selv
Handleliste:
1 kylling, ca.1500 g, ev. 2 høns
10 hele hvite pepper
2 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter
1 løk
1 potte kruspersille
1 boks matføte
Sjekk i skapet:
5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
8 ss hvetemel evt maizenna
1 ½ l kyllingkraft, evt. hønsekraft
eller eventuelt 1–2 terninger hønsebuljongsalt og pepper
laurbærblad