Alle innlegg Menyer

Uke 46 -17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Lyst på noe godt og enkelt til middag i uken som kommer?
Her har jeg satt opp noen gode og lettvinte middagsretter som du kan lage i en feil. Vi er allerede midt i november og det er kanskje noen som allerede er godt i gang med å forberede jula. I hvert fall planlegge hva de skal lage av både kaker og konfekt eller marinerte oster eller annet til julefrokosten.  Husk at du finner en rekke gode oppskrifter på dette på Husmorlykke. Planlegger du godt blir det ikke så travelt i ukene fram mot jul.

En god uke til dere alle der ute.

Mandag: Thaisuppe med tomat og paprika

thai-kylling-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 kyllingfileter

2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 potte timian
1 løk
1 hvitløk
1 boks kremfløte eller 2 dl melk
1 lime
Koriander eller andre urter
Grissini

Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong

Tirsdag: Engelsk fiskegrateng

Engelsk-fiskegrateng
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

400 g torskefilet
4  poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili 
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk
kjott-kaker
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
1 pk malt muskat
1 pk
malt ingefær
1 pk potetmel
1 løk
1 pk
sukkerkulør
1 pk
makaroni
1 l vann
1/2 l melk
8 poteter

Torsdag: Pepperlaks med tagliatelle

pepper-stekt-laks
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

 Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Fredag:Saltimbocca med parmesan og spinatpoteter  

saltinbocca-biff
Matstyling; Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse
8 skiver spekeskinke, gjerne parma
1 basilikum
1 pk tannpirkere, naturelle
12 poteter
80 g parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hvis du ikke lager den selv

Lørdag: Lutefisk på tradisjonelt vis

lutefisk-med-tradisjonelt-tilbehor
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3–4 kg lutefisk
2–3 bokser hermetiske erter evt frosne selskapserter
200 g bacon
1 pk
smør eller ribbefett
Ringerikspoteter eller mandelpoteter
lefser
sennep

Søndag: Kyllinggrateng

kylling-form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hvitløk
1 løk
1 boks crème fraiche, gjerne lett om du ønsker
1 matfløte
4 poteter
1 pk. makaroni
1 liten hvitost
1 pk ruccola salat
1 klase cherrytomater

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×