På alle verdens matbord finner vi kylling og kyllingretter. Og det er enkelt å lage
enten på en komfyr eller over et bål.
4 porsjoner
4 kyllingfileter
Marinade:
1 løk
4 båter hvitløk
1 rød chili
1 dl soyaolje
8 ss sitronsaft
2 ss dijonsennep
3 ss soyasaus
2 ts paprikapulver
Saus:
2 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
1 løk
4 gulrøtter
50 g aspargesbønner
Tilbehør:
ca 200 g couscous
1 boks hermetiske kikerter
2 ss rosiner
Finhakk løk og hvitløk.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene.
Marinér på benken 1 time.
Tørk av marinaden og legg kyllingfiletene i en ildfast form.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Ha marinaden og buljong i en kjele og la det småkoke noen minutter.
Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder.
Del opp grønnsakene i biter og legg dem i sausen de siste minuttene.
Kok couscous som anvist på pakken.
Vend inn kikerter og rosiner og server.
Handleliste:
4 kyllingfileter
2 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 sitron
1 lite glass dijonsennep
4 gulrøtter
50 g aspargesbønner
200 g couscous
1 boks hermetiske kikerter
1 liten pk rosiner
Sjekk i skapet:
soyaolje
soyasaus
paprikapulver
Saus:
2 terninger hønsebuljong