Samme hvor mange gode oppskrifter med brød jeg har, faller ofte valget på denne oppskriften. Grovbrød er både sunt og godt, og i tillegg så holder dette brødet seg ferskt gjennom mange dager. Prøv dette du også.
2 stk
40 g margarin
10 dl vann
50 g gjær
1000 g hvetemel
200 g rugmel grovt
300 g sammalt hvete, fint
100 g rugmel, fint
100 g sammalt hvete, grovt
2 ts salt
1 ss bakepulver
Smelt margarinen, tilsett vann og varm opp til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken.
Ha i alt det tørre i en bolle. Bland i væsken og elt deigen blank og smidig i en kjøkkenmaskin.
La deigen ligge og hvile på bordet i 1 ½ time.
Del deretter deigen opp i 2 brød.
Form deigen som et brød, i form eller på bakeplater.
Dekk til brødene med et klede og la de stå lunt i 1½ time.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 210 grader i ca. 45 minutter.
Avkjøles på rist