Det er høstferie over store deler av landet, og jeg er her på fjellet i Trysil og nyter litt latere dager. Men mat må jo lages også i ferien, så her kommer mitt forslag til meny for denne den første uken i oktober. Kos deg og nyt dagene enten om du jobber eller har litt fri.
Mandag: Spaghetti Bolognese
Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè
8 friske sjampinjong
Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad
Tirsdag: Potet og purreløksuppe
Handleliste:
400 g poteter
1 purre
1 løk
21 pk. kyllingbuljong
1 boks fløte, evt melk
4 – 8 skiver røkelaks
Sjekk i skapet:
smør
olivenolje eller trøffelolje
salt og pepper
Onsdag : Kyllinggryte med butterdeigslokk
Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
1 bunt vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig
Torsdag: Fish and Chips
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter
Fredag: Coq au vin – hane eller kylling i vin
1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg) eller 1 -2 høner
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 liten tube tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin, gjerne rester
1 hvitløk
1 laurbærblad
1 frisk timian (eller 1 ts tørket)
Sjekk i skapet:
1 kg Hvetemel
1 cognac(kan sløyfes)
Lørdag: Laks på en seng av risotto
Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1 rød chili
1 sitron
Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør
Søndag: Hønsefrikassè
Handleliste:
1 høne
2 laurbærblad
1 pk hvite pepper
1 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter
1 gul løk
frisk kruspersille
salt og pepper
1 boks fløte evt melk eller matfløte