Med begynnende høstfarger på trærne og bugnende grønnsaker, lam og annet friskt å finne i butikken, blir det masse deilige høstsmaker i ukens meny. Med oppskriftene følger det med handleliste, som skal være med å gjøre det litt enklere for deg. Men husk at det alltid er lurt å ta en titt i kjøleskap og matskap for å sjekke ut om det er noen av råvarene du har til overs kan benyttes til middag eller ha i nistepakken. Både store og små er ofte glad for å finne noen gode rester fra gårdagens middager i nistepakkene. Så vær kreativ og benytt det du har i kjøleskapet så slipper du å kaste mat og rester i søplekassen.
Jeg ønsker deg en god uke og nyt den klare høstluften og de deilige høstdagene. Kom deg også ut og fang høstens sopp om du liker det.
Mandag: Kikertsuppe med sukkererter
Handleliste:
2 bokser( à 400 g) kikerter
2 sjalottløk
3 dl matfløte
100 g sukkererter
Sjekk i matskapet:
Hønsebuljongterninger eller flytende fond
Tirsdag: Stekt laks med linser
Handleliste:
800 g laksefilet
1 pk grønne linser
1 pk. hasselnøtter
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 frisk basilikum
1 appelsin
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
olivenolje
rødvinseddik
dijonsennep
salt og pepper
Tabasco
Onsdag: Kyllingboller med hjemmelaget mandelpotetmos
Handleliste:
400 g kyllingkjøttdeig
1 rødløk
1 rød chili
1 hvitløk
10 mandelpotet, Kers Pink eller Beate,
3 dl kremfløte
Sjekk i skapet:
smør
grovmalt pepper
ingefær
salt
olje
Torsdag: Fiskegryte med tomater
Handleliste:
Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker
Sjekk i skapet:
smør
salt
sukker
pepper
karri
buljongterning
Fredag:kjøttdeig med nudler
Handleliste;
500 g kjøttdeig
3 dl kjøttkraft eller buljong
1 liten flaske kecap manis, søt soyasaus
1 liten østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
1 brokkoli
1 vårløk
1 bit frisk ingefær
200 g nudler
Sjekk i skapet:
salt
pepper
Lørdag: Lammeskank med Rotmos og kantareller
Handleliste:
4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
½ rotselleri
4 dl hvitvin
1/2 kg smør
1 kg mandelpoteter
1 pk gulrøtter
3 dl fløte
200 g kantareller eller annen sopp
1 bunt vårløk
Sjekk i skapet:
Salt og pepper
Søndag: Laks på en seng av risotto
Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1 rød chili
1 sitron
Sjekk i skapet:
olivenolje
kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør