Jeg vet at vi allerede har kommet til tirsdag, men helgen bød på vestlandstur og lang kjøretur hjem søndagkveld, og i går var jeg opptatt med å profilere Husmorlykke på Bransjehuset i Oslo. Så derfor forsvant dagene for meg til å lage ukemenyen for uke 35. Men det er heldigvis ikke for sent enda, så her kommer menyen med handleliste om du skulle trenge litt inspirasjon i en travel hverdag.
Mandag: Potetsuppe med bacon
Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon
Tirsdag: Laks med tagliatelle, røkelaks og pesto
Handleliste:
500 g tagliatelle
300 g røkelaks
3 dl kesam, naturelle eller creme fraiche lett
1 gl pesto
10 sherrytomater
1 potte basilikum
Onsdag: Linsegryte med kjøttdeig
Handleliste:
400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
1 grønnsakbuljong (utblandet)
2 laurbærblad
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1 hvitløk
1 liten flaske balsamicoeddik
Sjekk i skapet før du handler:
rosmarin. tørket
timian, tørket
salt og pepper
Olje
Torsdag: Fiskeboller med karrisaus evt hvit saus om du heller ønsker
Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk
Fredag: Biffspyd med kamskjell og ris
Handleliste:
600 g ytrefilet
8 kamskjell
1 pose minigulrøtter
2 dl appelsinjuice
1 lite glass rød karripasta
4 dl kokosmelk
1 boks grovt peanøttsmør
ris
nøtter eget ønske.
Lørdag:Brassert lammeskank med Rotmos og kantareller
Handleliste:
4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
½ rotselleri
4 dl hvitvin
1/2 kg smør
1 kg mandelpoteter
1 pk gulrøtter
3 dl fløte
200 g kantareller eller annen sopp
1 bunt vårløk
Søndag: Hønsesuppe
Handleliste:
1 høne evt 1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft evt kyllingbuljong/fond
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum