Balsamicostekt kylling med potetsalat laget på matyoghurt og med ett dryss av mynte er et smakfullt og sunt alternativ i den lyse årstiden. Den passer godt å lage når du får gjester eller bare skal ha en noe godt en sommerdag.
Prøv den og jeg er sikker på at du ikke vil angre.
4 porsjoner
4 kyllingfilet
2 båter finhakket hvitløk
1 ss grov sennep
2 ss balsamicoeddik
1 ss olje til steking
1 sitron
Potetsalat med yoghurt og mynte:
1 kg nypotet
2 båter finhakket hvitløk
2 dl matyoghurt
ca. 11⁄2 ss sitronsaft
1 ts sukker
3 finsnittet vårløk
1⁄2 potte hakket frisk mynte
Skjær kyllingfiletene på langs. Rør sammen hvitløk, sennep og balsamico og legg i kyllingfiletene. Vend dem så de blir dekket av marinade, og la dem ligge i minst 20 minutter.
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl.
Bland yoghurten med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig. Pynt med mynteblader og snittet vårløk.
Varm olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekt, ca. 3-4 minutter på hver side.
Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server kyllingstrimlene med potetsalat og sitronbåter.