Horn i seg selv er vakkert å se på, og med litt sesamfrø, gjør de seg ekstra godt som tilbehør til supper og salater. De blir ikke så store, så har du lyst til å lage dem større dobler du bare oppskriften.
24 stk.
3 ½ dl melk
25 g fersk gjær
½ ts salt
ca. 250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, grov
Pynt:
1 egg
sesamfrø
Rør gjæren ut i lunken melk.
Bland inn halvparten av melet og tilsett saltet.
Elt inn resten av melet til deigen er smidig og slipper bakebollen.
Dekk til med et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter
Del i tre emner og kjevle hvert emne ut til rund leiv som deles i 6 trekanter.Rull hver trekant sammen til horn.
La hornene etterheve i ca. 20 minutter, pensle med egg og dryss på sesamfrø.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 10–15 minutter.
Avkjøles på rist.