En enkel suppe som både kan lages samme dag eller dagen i forveien den skal spises. Gjør du det dagen i forveien er det bare å varme den opp når du kommer sulten hjem fra jobben eller aktiviteter.
4 porsjoner
1 grillet kylling
1 ½ l kyllingkraft eller
3 ss kyllingfond/buljong + 1 1/2 liter vann
1 boks hermetiske tomater
skallet fra ½ appelsin
4 poteter
2 gulrøtter
1 purre
1 løk
2 båter hvitløk
½ ts gurkemeie
1 – 2 ss provencekrydder
1 – 2 klype sukker
salt og pepper
Rens kyllingkjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
Kok opp kraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
Skjær grønnsaker og poteter i små terninger og finhakket hvitløk.
Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
Tilsett gurkemeie, provencekrydder og basilikum, smak til med litt sukker, salt og pepper.
Tilsett kyllingkjøttet og la det bli varmt.
Server suppen rykende varm med ferskt brød til.