Enkel og deilig middag med pasta og skinke, og i tillegg får du en variasjon til den vanlige pestoen, nemlig valnøttpesto. Valnøttpestoen kan lages flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskap i en lufttett boks eller glass. Smakfull og veldig deilig rett som hele familien vil like.
4 porsjoner
200 g valnøttkjerner
2 båter hvitløk
1 bunt frisk basilikum
100 g revet parmesan
60 g smør
400 g pasta, tagliatelle
1 dl kremfløte
ca 250 g skinke
Ha valnøtter og hvitløk i en foodprosessor og kjør til det er finhakket.
Tilsett basilikum, parmesan og smør og kjør i noen sekunder til pestoen har samlet seg.
Kok pastaen som anvist på pakningen.
Kok opp fløten i en stor kjele og rør ut pestoen.
La pastaen renne av seg i et dørslag og rør den inn i pestoblandingen. Server straks med oppskåret skinke, frisk basilikum og en frisk salat ved siden av.