Deilige påskeegg med overraskende deilig nougat. De er ganske så mektige, men det går helt fint å dele dem i to.
ca. 15 stk
1 ½ kg mandler
3 pk melis
6 eggehviter
3 ts sitronsaft
Fyll:
2 pk nougat
Pynt:
100 g kokesjokolade
kakestrøssel
Skåld mandlene ved å koke opp vann og mandler.
Skyll dem i kaldt vann og fjern skallet mens mandlene fortsatt er varme.
Legg mandlene til tørk på et papir på et brett i 1-2 dager i romtemperatur. Vend på mandlene innimellom.Det er viktig at fuktigheten fordamper ellers blir mandelmassen vanskelig å arbeide med etterpå.
Mal mandlene i flere omganger med en mandelkvern.
Bland så mandelmassen og melis i en bolle, og tilsett sitrondråper og eggehvitene, litt etter litt til passe konsistens. Sitronsyren bidrar til at marsipanen holder seg lenger.
Elt til deigen er god og fast.
Del marsipanen i 15 deler, gjør det samme med nougaten.
Legg en nougatbit i midten og form til egg i ønsket størrelse.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp eggene i sjokoladen.
Legg dem på et bakepapir, strø over farget kakestrøssel og sett dem kjølig.