ukemeny-14-17
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 14 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Nå er det straks påske og det er en tid på året jeg bare er så glad i. Dagene blir lysere og lysere og det sildrer og renner.
I år som forgående år blir det hytta i Trysil og fjellet som gjelder. Latere dager og gode skiturer med sjokolade i sekken og sol i ansiktet, eller stå på slalom de første timene på dagen til det blir for bløtt til å stå ser jeg utrolig fram til.  I tillegg blir det gode middager med venner som befinner seg på andre hytter i området.Mange av dere skal sikkert på fjellet, eller på hytta ved sjøen noen dager, mens andre skal være hjemme. Jeg tenker at samme hvor en befinner seg, er det hyggelig å finne noen gode stunder for deilig mat og drikke!Her kommer mitt forslag til ukemeny for denne uken. Vil du ha flere gode påskeoppskrifter,  må du følge med inne på bloggen. Forsiden kommer til å fylles opp av god påskemat, påskekonfekt og påskekaker. I tillegg får du gode drikketips.
Jeg ønsker deg en riktig så god uke,forbered gjerne det du skal ha med deg denne uken, så kan du slappe mer av i påske.

Mandag: Potetsuppe med bacon

potet-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon

Tirsdag: Skattekiste med torsk og steinbit

skattekistefisk
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
200 g steinbitfilet
400 g torskefilet
200 g reker
2 rødløk
2 gule paprika
rømme eller tomatsaus eller 1 gl pesto.
Kjøp en saus du liker eller lag en hjemmelaget saus.

 

Onsdag: Gresk kyllingform

gresk-kylling-form-gresksalat-tzatiki
Matstyling:Kristin Jøtun , Foto: Kim Holthe
Handleliste:
4 kyllingfileter
1/4 kg smør
1 – 2 auberginer
1 hvitløk
1 løk
1 boks provence krydder eller ferske urter
1 boks hakkede tomater med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1 egg
1 liten bit parmesanost
1 lite glass svarte oliven
6 små tomater
1 frisk timian
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
1 liten potte frisk basilikum 
1 sitron
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
2 – 3 båter hvitløk
1 frisk mynte

Torsdag: Spansk fiskegryte

fiskegryte
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
1 nett blåskjell
600 g breiflabbfilet eller annen hvit fisk som steinbit eller torsk
1 liten flaske olivenolje
1  løk
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
12 store reker
1 pk hasselnøtter
1 hvitløk
1 liten persille
1 pk.anisfrø

 

Fredag: Taco i form med karbonadedeig

texmex i form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 rød chili
2 kryddermikspakker, eller lag kryddermix selv
2 poser tortillachips
1 gl salsa, eller lag salsa selv
2 pk revet hvitost

Lørdag: Festfine lammeskanker med potet og gulrotmos

fest-fine-lamme-skanker
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
½ rotselleri
4 dl hvitvin
1/2 kg smør
1 kg mandelpoteter
1 pk gulrøtter
3 dl fløte
200 g kantareller eller annen sopp
1 bunt vårløk

 

Søndag: Bayonneskinke eller røkt sommerkotelett med syrlig eplesaus

rokte-koteletter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4–6 sommerkoteletter eller 600 g bayonneskinke
1/2 kg smør
3 dl eplejuice
2 epler
1 beger crème fraîche, du kan bruke lett
8–12 poteter, avhengig av størrelsen
ca. 2 dl lettmelk, helmelk eller fløte
1 bunt gressløk
2 -4 gulrøtter
1 bunt brokkoli

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×