Disse vakre kjeksene gjør seg på kakebordet. Kjevlet som er brukt har jeg kjøpt på Eidsvoll 1814 i museeumsbutikken, men jeg vet at du kan også få kjøpt ett slikt kjevle på husfliden.
Denne oppskriften gir ca. 40 kaker. For å få det beste resultatet, skal deigen hvile i minst 1 time før kjeksen stikkes ut.
Ca. 40 stk.
125 g smør, romtemperert
100 g melis
1 egg
200 g hvetemel
1 ss potetmel
Visp smør og melis sammen. Rør inn egget og ha i hvetemel sammen med potetmel.
La den ferdige deigen hvilke i kjøleskapet i minst 1 time.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Finn frem pepperkakeformer, kvele og stekeplate med bakepapir.
Kjevle ut deigen med en kjevle med vakkert mønster og stikk ut kjeksene med ønsket form. Pass på å være lett på hånden, ellers så sitter deigen lett igjen i det vakre mønsteret.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10–12 minutter. Avkjøl de ferdig stekte kjeksene på rist.