Våren kom med ett brak i helgen med virkelig sommertemperaturer, i hvert fall for oss som bor på Østlandet og Sørlandet. Men det skal visst ikke vare, så da er det bare å ta vare på de gode dagene så lenge de varer og nyte de gode og varme solstrålene. Denne uken byr jeg på oppskrifter og middager som både er enkle og smakfulle. I tillegg er det snart påske, så jeg har lagt ved lammeskank til lørdagens middag, så om du har lyst til å smake på lammet allerede nå. Så en riktig god uke til deg.
Mandag: Hønsesupppe
Handleliste:
1 høne evt 1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum
Tirsdag: Laks med potetmos
Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme
Onsdag : Kylling – og kikertwok
Handleliste:
4 kyllingfileter
¼ rødkål eller vanlig kål
1 boks kikerter
1 pk. sukkererter
1 hvitløk
1 vårløk
1 fl. Sursøt chilisaus
Torsdag: Fiskegrateng
Handleliste:
1 pk makaroni
100 g frosne erter
400 torsk eller annen fisk
1 liten fiskepudding
4 egg
1 dl revet hvitost
1 pk strøkavring
1/4 kg smør
1 kg hvetemel
1 liter helmelk eller lettmelk
Fredag:Lasagneruller med kylling og spinat
Handleliste:
1 pk lasagneplater
400 g kjøttdeig
1 rødløk
250 g frisk spinat
1 hvitløk
1/4 kg smør
1 boks kremfløte, 3 dl
100 g ost
Cherrytomater
Basilikum
timian
Lørdag: Lammeskank med søtpotetpure
4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
2 gulrøtter
½ sellerirot
4 dl mørkt øl eller vann
1/4 kg smør
1 kg søtpoteter
4 ferske aprikoser
3 dl fløte
2 aprikoser
1 pk. asparges
Søndag: Stekt ørret med pepperrotkrem og ertepurè.
Handleliste:
600 – 800 g ørret
1 liten flaske rapsolje
1 potte frisk timian
1 sjalottløk
1 boks seterrømme
1 ss frisk pepperrot, 1 liten fersk, kan også benytte tube
1 sitronsaft
1 pk. frosne erter
1 boks fløt
poteter eller ris