meny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 13 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Våren kom med ett brak i helgen med virkelig sommertemperaturer, i hvert fall for oss som bor på Østlandet og Sørlandet. Men det skal visst ikke vare, så da er det bare å ta vare på de gode dagene så lenge de varer og nyte de gode og varme solstrålene. Denne uken byr jeg på oppskrifter og middager som både er enkle og smakfulle. I tillegg er det snart påske, så jeg har lagt ved lammeskank til lørdagens middag, så om du har lyst til å smake på lammet allerede nå. Så en riktig god uke til deg.  

Mandag: Hønsesupppe

honse-suppe-provace
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne evt
1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum

Tirsdag: Laks med potetmos

laks-potetmos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme

Onsdag : Kylling – og kikertwok

kylling-wok
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kiim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
¼ rødkål eller vanlig kål
1 boks kikerter
1 pk. sukkererter
1 hvitløk
1 vårløk
1 fl. Sursøt chilisaus

Torsdag: Fiskegrateng

hjemmelaget-fiskegrateng
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk makaroni
100 g frosne erter
400 torsk eller annen fisk
1 liten fiskepudding

4 egg
1 dl revet hvitost
1 pk strøkavring
1/4 kg smør
1 kg hvetemel
1 liter helmelk eller lettmelk

Fredag:Lasagneruller med kylling og spinat

lasagne-ruller
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk lasagneplater
400 g kjøttdeig
1 rødløk
250 g frisk spinat
1 hvitløk
1/4 kg smør
1 boks kremfløte, 3 dl
100 g ost
Cherrytomater
Basilikum
timian

Lørdag: Lammeskank med søtpotetpure

lamme-skank
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
2 gulrøtter
½ sellerirot
4 dl mørkt øl eller vann
1/4 kg smør
1 kg søtpoteter
4 ferske aprikoser
3 dl fløte
2 aprikoser
1 pk. asparges

Søndag: Stekt ørret med pepperrotkrem og ertepurè.

stekt-ørret-ertepure
Matstyling: Kristin Jøtun,  Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 – 800 g ørret
1 liten flaske rapsolje
1 potte frisk timian
1
sjalottløk
1 boks seterrømme
1 ss frisk pepperrot, 1 liten fersk, kan også benytte tube
1 sitronsaft
1 pk. frosne erter
1 boks fløt
poteter eller ris

 

 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×