Alle innlegg Menyer

Uke 12 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Ny uke og nye muligheter. Det våres stadig mer og mer, dagene blir lysere og lysere og i dag er det til og med vårjevndøgn. Jeg fristes mer og mer av lettere middager og det gjør kanskje du også. Her får du ukens middagstips hvor det er både supper og gryter  inspirert fra Østens smaker. I tillegg er det laks med linser, fiskeboller med karri og løksaus, og enkel form med kjøttdeig. Her bør det være noe for en hver smak.
Nyt uka og våren, selv om den kan være litt lunefull med både snø og kulde.

Mandag: Thaisuppe med kylling

kylling-suppe-thai
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 rød chili
1 bit ingefær, ca 2 – 3 cm
2 sjalottløk
2 gl carrypasta, det er oftes et lite glass i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks kokosmelk, vanlig eller lett
1 lime,
1 stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kyllingfilet

Sjekk i kjøkkenskapet :
middagsris evt. nudler
kyllingbuljong
soyasaus
sukker
olje

Tirsdag: Stekt laks med linser

Laks med linser
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

800 g laksefilet
1 pk grønne linser
1 pk. hasselnøtter
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 frisk basilikum
1 appelsin
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
olivenolje
rødvinseddik
dijonsennep
salt og pepper
tabasco

Onsdag: Kjøttdeigform med poteter:

kjott-deig-form-poteter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
10 små sjampinjonger
400 g kjøttdeig
2 gulrøtter
1 løk
2 båter hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 liten tomatpuré
600 g poteter
35 g parmesan

Torsdag: Fiskeboller i karri og løksaus med bacon og grønnsaker

fiske-boller-karrisaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk

 

Fredag: Krispi Kylling i wraps

krispi-kylling
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g kyllingfilet
2 dl matyoghurt
1 l frityrolje
1 pose dip-miks, texmex eller
Hjemmelaget tacokrydder- holder til 4 middager:
sjekk skapet om du har noen av disse krydderne liggende:

1 pk malt spisskummen
1 pk malt koriander
1 boks paprikapulver
1 boks gurkemeie
1 boks hvitløkspulver
1 boks kayennepepper
1 boks rømme
4 store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 pk ruccola
1 rødløk
1 paprika
1 gl tomatsalsa

Sjekk i skapet:
hvetemel
paprikapulver
salt, flaksalt
pepper

Lørdag: Indisk gryte med kokos, banan, nøtter og  mangochutney

Kyllinggryte med ris og bananer
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdigstekt kylling
2 bokser fløte
1 lite glass karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
Nøtter/mandler
koriander
mangochutney
2 bananer
1 pose kokos
1 – 2 pk Nanbrød

Søndag: Mandel og ertesuppe svineknoker og oliventoast

erte-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 gulrøtter
1 gul løk
100 g sellerirot
1 purre
2 kg usaltet svineknoke
3 dl fløte

200 g mandler
1 frisk timian
1 hvitløk
1 kg grønne erter

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×