Hjemmelagde kremmerhus er slett ikke vanskelig å lage. Har du ikke kremmerhusjern så kan du benytte krumkakejern i stedet for. Bare lag dem litt tykkere enn når du baker krumkaker.
Ca. 20 stk.
150 g smør
250 g melis
2 dl skummet melk
½ ts vaniljesukker
Ca. 250 g mel
Rør smør og melis hvitt og luftig.
Tilsett melk og mel i små porsjoner og rør godt mellom hver gang.
Rør alt sammen til en glatt røre, den skal være litt tykk.
Fordel litt røre på jernet med en spiseskje og stek dem gylne og sprø.
Rull dem sammen som krumkaker.
Tips
Har du lyst på sjokolade rundt kanten, smelt sjokolade over vanndamp og dypp kanten på kjeksen ned i sjokoladen. Pynt med strøssel og eller nøtter når sjokoladen nesten har stivnet.
Tips
Bruk skummet melk og ikke la deg friste til å tilsette fløte i røra. Erfaringen er at de ikke stekt jevnt og får heller ikke den fine gylne fargen.