Dette er en utrolig saftig kake med appelsin og kokos som helt sikkert vil falle i smak hos store og små. Ønsker du heller å tilsette sitronsaft og skall, er det godt det også.
15 stk
500 g smør
500 g sukker
6 egg
4 ½ dl helmelk
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
100 g kokos
2 appelsiner, skall og saft
Ostekrem med appelsin:
125 g kremost naturell
60 g smør, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
½ dl appelsinsaft
Pynt:
kokos
noen dråper konditorfarge
Rør romtemperert smør og sukker hvitt og porøst.
Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene.
Riv skallet fint med et zest-jern og rør tilslutt inn appelsinskallet.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen i en langpanne , ca 25 x 35 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 35–40 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.
Ha kokos i en bolle og drypp noen dråper med konditorfarge i og bland det sammen.
Smør kremen utover kaken og pynt gjerne med farget kokosmasse på toppen.