Ukemeny10-17
Alle innlegg Menyer

Uke 10 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Ukemenyen kommer en dag for sent og det beklager jeg virkelig.  Men det skyldes at helgen ble benyttet til å være sammen med gode venninner på hytta.  Og de som har vært på jentetur vet at i godt selskap går timene med til å skravle, gå og stå på ski, og da ble det litt for liten tid igjen. Men her er en ny ukesmeny med gode og inspirerende oppskrifter. Håper det smaker.

Mandag: Løksuppe

løk-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1
frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester

Tirsdag: Sei i sitronsaus og wokede grønnsaker

 

sei-i-sitronsaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
1 ½ dl kyllingkraft (vann + blokk eller fond)
1 boks kremfløte
1 sitron

Onsdag: Kylling med pasta og parikasaus

chili-kylling-pasta
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten flaske søt chilisaus
1 gul løk
1 bit frisk ingefær
2 gule paprika
frisk timian
1 flaske eplemost
1 rød chili 

Torsdag: Fish and Chips

fish-and-chips

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter

Fredag: Potetlasagne

potetlasagne
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater, hakkede
1 ss Provencekrydder

1 kg hvetemel evt 1 pose glutenfritt mel
1/4 kg smør
1 liter melk
1 hvitløk

Lørdag: Stekt Indrefilet med verdens beste potetsalat

indrefilet-storfe-grill
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
Ca.1 ⅕ kg indrefilet av storfe
8 store poteter
1 lettrømme
1 pk majones á 165 g
1 sitron
1 rødløk
1 grønt eple

Søndag: Lapskaus

brun-lapskaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg
2 ss smør
6 poteter
3 gulrøtter
½ kålrot
1 persillerot

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×