Ukemenyen kommer en dag for sent og det beklager jeg virkelig. Men det skyldes at helgen ble benyttet til å være sammen med gode venninner på hytta. Og de som har vært på jentetur vet at i godt selskap går timene med til å skravle, gå og stå på ski, og da ble det litt for liten tid igjen. Men her er en ny ukesmeny med gode og inspirerende oppskrifter. Håper det smaker.
Mandag: Løksuppe
Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1 frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester
Tirsdag: Sei i sitronsaus og wokede grønnsaker
Handleliste:
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
1 ½ dl kyllingkraft (vann + blokk eller fond)
1 boks kremfløte
1 sitron
Onsdag: Kylling med pasta og parikasaus
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten flaske søt chilisaus
1 gul løk
1 bit frisk ingefær
2 gule paprika
frisk timian
1 flaske eplemost
1 rød chili
Torsdag: Fish and Chips
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter
Fredag: Potetlasagne
Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater, hakkede
1 ss Provencekrydder
1 kg hvetemel evt 1 pose glutenfritt mel
1/4 kg smør
1 liter melk
1 hvitløk
Lørdag: Stekt Indrefilet med verdens beste potetsalat
Handleliste:
Ca.1 ⅕ kg indrefilet av storfe
8 store poteter
1 lettrømme
1 pk majones á 165 g
1 sitron
1 rødløk
1 grønt eple
Søndag: Lapskaus
Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg
2 ss smør
6 poteter
3 gulrøtter
½ kålrot
1 persillerot