Ikke alle helger går etter planen, så denne helgen rakk jeg ikke å lage forslag til ukemeny til dere. Men nå kommer det forslag til gode middagsretter med handleliste for uke 05.
Jeg legger ved en oppskrift på mandagen selv om den nå nesten er over, men har du lyst på denne deilige suppa i stedet for en av de andre, er det bare å bytte ut med en av de andre.
Jeg slår også ett slag for høna denne uka og håper at du får tak i dem i butikken nå du også.
En god uke til deg fra meg.
Mandag: Hønsesuppe fra Provance
Handleliste:
1 høne evt 1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum
Tirsdag: Fersk skrei som i Portugal
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk,
2 dl hvitvin
persille
olivenolje
smør
Onsdag: Kyllinglasagne med brie
Handleliste:
3–4 kyllingfileter
8 plater lasagne
1 pk. spinat, gjerne frossen
1 brie
1 løk
1 boks hakkede tomater
ca. 1 dl vann
1 hønsebuljong
1 boks oregano
1 l melk
Sjekk i skapet:
litt revet muskatnøtt
smør
olje
Torsdag: Tomatisert fiskegryte med torsk, poteter og grønnsaker
Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker
Sjekk i skapet:
smør
salt
sukker
pepper
karri
buljongterning
Fredag: Blåskjellgryte
Handleliste:
2 kg blåskjell
1 hvitløk
1 bunt vårløk
1 rød chili
friske urter, persille og koriander eller det du har tilgjengelig.
tørr hvitvin eller eplemost
2 bokser fløte
Lørdag: Pollo con gnocchi – Nydelig fylt kyllingrett med gnocchi
Handleliste:
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
Litt fersk timian
Søndag: Gulasjsuppe
Handleliste:
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
600 g flatbiff av storfe
2 store løk
1 boks paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn