Lemon curd kan oversettes til sitronsmør og smaker friskt og godt.Sitronkrem er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst og på kjeks og scones. Syrlig og veldig godt. Lemoncurd kan gjerne fryses, men holder seg ca. 14 dager i kjøleskap. Bruk gjerne økologiske sitroner.
1 lite glass
2 sitroner, finrevet skall
2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 egg
1 eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g smør, delt i små biter
2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 egg
1 eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g smør, delt i små biter
Vask sitroner godt, riv det gjerne i strimler med et cestjern, men har du ikke ett slikt jern, bruk raspen. Press sitronsaft av tre sitroner.
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men den skal ikke koke.
Ta kjelen av platen og visp inn biter med smør.
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men den skal ikke koke.
Ta kjelen av platen og visp inn biter med smør.
Avkjøles før den legges på glass.
Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.