Jeg skjønner ikke hvor tiden blir av. Nå går vi inn i siste uke av januar og vi er snart ferdig med årets kaldeste måned, selv om det ikke har vært så fryktelig kaldt denne vinteren. Men i grunnen er det også litt godt å kjenne på at dagene begynner å bli lengre og lysere. Selv om det er ganske mørkt ute ettersom det mangler snø utenfor vinduene hos meg i hvert fall. Men været får vi ikke gjort så fryktelig mye med, så da får vi heller kose oss med noen gode og enkle retter til middag. Skulle du ha lyst å bake noen gode brød eller kaker, finner du mange gode oppskrifter her også. Jeg har også denne uken forsøkt å samle noen gode middagsretter som ikke tar så mye tid å lage. Så hent inspirasjon, kos deg, og ha en strålende uke.
Mandag: Betasuppe
Handleliste:
1 pk. byggryn
1 l kraft
1 liten kålrot
1/2 sellerirot
1 pk gulrøtter
5 poteter
1 salt knoke av svin
evt .1 pk røkt pølse
1 liten purre
1 bunt timian
Tirsdag: Wok med eggenudler og laks
Handleliste:
4 laksefileter
1 pk eggnudler
1 glass grønn pesto
1 brokkoli
1 asparges
1 rød paprika
1 rødløk
basilikum
Onsdag: Kyllinglår med couscoussalat
Handleliste:
6–8 ferdig stekte kyllinglår
1 hvitløk
1 pk couscous
1 liten squash
1 rødløk
1 boks babymais,
2 røde chili
1 potte koriander
1 sitron
Torsdag: Fiskegrateng
Handleliste:
400 g torsk, steinbit eller andre typer hvit fisk, fersk eller ferdig kokt
1 pk. makaroni, gjerne fullkorn
1/4 kg smør
1 kg hvetemel
1/2 l melk
2 dl god, revet gulost
3 egg
1 dl strøkavring
Fredag: Innbakt kyllingfilet
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 boks valnøtter
1 pk norzola
1 timian
4 skiver spekeskinke
1 avocado
1 sitron
1 fløte
1 pk asparges
8 poteter
Tannpirkere uten smak, eller coctailpinner
Lørdag: Spansk Paella
Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris, evt grøtris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran,
1 liten vermut eller tørr sherry, kan utelates
12 – 16 reker
250 g selskapserter, frosne
1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner
Søndag: Gulasjsuppe fra Ungarn
Handleliste:
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
600 g flatbiff av storfe
2 store løk
1 boks paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn