Meny 03-17 med handleliste
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 03-17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Nå er vi godt i gang med januar, og en ny uke står for døra. Denne uken byr jeg på spennende supper, fiskoppskrifter og enkle retter du raskt kan lage etter en lang dag på jobb og skole. I helgen har du kanskje litt mer tid til å bruke på kjøkkenet. Nå håper jeg du vil finne mange oppskrifter som du har lyst til å prøve ut. Så lykke til med en ny uke og nyt den fine tiden med at dagene blir lysere og sola kommer tilbake også i nord.

Mandag: Tomat- og paprikasuppe med kylling

thai-kylling-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 kyllingfileter

2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 potte timian
1 løk
1 hvitløk
1 boks kremfløte eller 2 dl melk
1 lime
Koriander eller andre urter
Grissini

Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong

Tirsdag: Engelsk fiskegrateng

Engelsk-fiskegrateng
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g torskefilet
4  poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili 
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk

Onsdag: Kjøttkaker med makaronistuing

kjott-kaker
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
1 pk malt muskat
1 pk
malt ingefær
1 pk potetmel
1 løk
1 pk
sukkerkulør
1 pk
makaroni
1 l vann
1/2 l melk
8 poteter

Torsdag: Lakseburger med reker og vårløk

fiske-burger
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
1 bunt vårløk
1 hvitløk
1 rød chili
1 lime
1 pk hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
1 crispi salat
1 lime
4 små tomater
1 kesam eller rømme

Fredag:Sprøstekt kylling med chips

innbakt-kylling-spro-poteter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: KIm Holthe

Handleliste:
75 g potetchips evt cornflakes kan fint brukes
4 kyllingfileter
1 egg
100 g kremost med urter
friske urter
100 g rømme
friske urter

Sjekk i skapet:
smør
salt og pepper

reinsdyr-med-urter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 dl urter, f.eks. timian,rosmarin
1 pk. brødstrø
600 – 800 g reinsdyrflatbiff
1 lite glass tyttebærsyltetøy
2 plater gelatin
2 dl tyttebær, ferske eller frosne
2 sjalottløk
3 dl sopp, blandet
2 dl viltkraft eller fond
3 dl kremfløte
400 g poteter
1 dl hasselnøtter
Urter til pynt

Sjekk i skapet:
Smør
Sukker

Søndag_ Indisk kyllinggryte

Kyllinggryte med ris og bananer
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdig kylling
2 bokser fløte
1 lite glass karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
Nøtter/mandler
koriander
mangochutney
2 bananer
1 pose kokos
1 – 2 pk Nanbrød

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×