Om du velger denne kaken som en herlig dessert eller setter den frem ved kaffetider, vil store og små garantert bli lykkelige.
1 stk.
2 ss smør
1½ dl melk
4 dl hvetemel
4 ts tørrgjær
2 ts sukker
FYLL:
5 dl bringebær frosne
10 g fersk ingefær
1 ss potetmel
4 ss sukker
3 dl vaniljekrem
Smelt smøret og hell i melken.
Varm den til ca.40 grader, og bland i det tørre.
Elt alt sammen til en smidig deig.
La deigen hvile tildekket i ca. 20 minutter.
Kjevle ut deigen og kle en paiform, ca. 24 cm.
Prikk bunnen godt.
Bland bringebær med ingefær, potetmel og sukker og hell det i formen.
Bruker du frosne bær er det unødvendig å tine bærene.
Legg på små klatter med vaniljekrem på toppen.
Stek paien på nederste rille ved 180 grader i 30–40 minutter.
Server den lun, gjerne med litt krem, vaniljesaus og friske bær ved siden av.