Ny uke og vi nærmer oss desember og adventstid. Det er en tid hvor mange koser seg inne og nyter å starte juleforbredelser. Jeg koser meg alltid med disse forberedelsene. Men da er det ofte en ikke får tid til å lage så mye avansert til middag. Her er det mange gode tips med handleliste om dette skulle friste deg. Det blir en litt annerledes førjultid for meg. Denne uken skal jeg operere inn ny hofte, og det betyr at det kan bli litt stille fra meg denne uken og neste. Men oppskrifter og videoer ligger på Husmorlykke og er klar til å brukes om du har lyst til å starte dine forberedelser. En riktig god uke til dere alle fra meg!
Klikk dere inn ved å trykke på bildene, da kommer du rett inn på oppskriften.
Mandag: Linsegryte
Handleliste:
400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
rosmarin, tørket
timian, tørket
buljong/kraft, flytende eller terninger
laurbærblad
balsamicoeddik
olje
Tirsdag : Laksepiroger
Handleliste:
200 g laks
1 sjalottløk
3 egg
1 krabbeskjell
1 dusk persille
1 boks seterrømme eller lettrømme
Sjekk i skapet om du har:
hvetemel
smør
kajennepepper
Onsdag: Fransk løksuppe
Handleliste:
8 løk
2–3 båter hvitløk
4 dl vellagret ost revet
4 skiver daggammel loff
Sjekk i skapet at du har:
tørket timian eller en kvist frisk timian
smør
1 l kyllingkraft
hvitvin, kan utelates
laurbærblad
salt
pepper
Torsdag: Pytt i panne
Handleliste:
400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
1 pk dypfryst lapskausblanding
4 egg
Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper
Fredag: Lutefisk på tradisjonell vis
Handleliste:
3–4 kg lutefisk
2–3 bokser hermetiske, tørre erter evt frosne erter
1 pk lefse
200 g bacon
Sjekk i skapet:
smør eller ribbefett
Ringerikspoteter eller mandelpoteter
lefser
sennep
smør
hvetemel
Lørdag: Gresk inspirert form
1 – 2 auberginer
1 hvitløk
1 løk
1 glass provence krydder
1 boks tomat med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1 egg
1 bit parmesanost
1 lite glass svarte oliven
6 små tomater
timian
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
1 potte frisk basilikum
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
1 hvitløk
salt
pepper
Handleliste:
400 g benfritt lammekjøtt, eller reinsdyrskav
250 g frisk kantarell eller sjampinjong
3 dl fløte
4 ss tyttebær evt tyttebærsyltetøy
Sjekk i skapet:
smør
salt
grovmalt pepper
timian
tyttebærsyltetøy