ukemeny45-16
Alle innlegg Menyer

Uke 45 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Nå er vi godt i gang med november og vinteren har virkelig gjort sitt inntog med både snø og kulde. I grunnen veldig deilig synes jeg, for kveldene blir jo lysere av snøen.

Her har jeg laget et forslag til ukemeny med handleliste til deg. Her skal det være mye å velge blant som kan passe både store og små.
Men skulle du ikke ønske å lage noen av disse rettene, vil du finne flere ukemenyer under menyfanen eller søke opp det du måtte ønske. Det ligger en mengde deilige oppskrifter på bloggen.
En god huskeregel er også å sjekke skuffer og skap for tørrvarer. Det er ofte en har ting der som er godt å brukes opp og det er også godt å vite at en har ting der på travle dager.
Gjennom uken kommer det også flere gode oppskrifter på bakverk og annet spennende artikler. Så følg med på Husmorlykke.no.
En god uke til deg!

Mandag:

Tomat- og paprikasuppe

thai-kylling-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 kyllingfileter

2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 potte timian
1 løk
1 hvitløk
1 boks kremfløte eller 2 dl melk
1 lime
Koriander eller andre urter
Grissini

Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong

 

laks-risotto
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

Onsdag: Lapskaus:

brun-lapskaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg

4 dl vann med buljong eller kraft
6 poteter
3 gulrøtter
1 kålrot
1 persillerot

Sjekk i skapet:
smør
salt og grovmalt pepper
1 – 2  buljongterninger

Torsdag:
Røkte pølser og pastagryte

Polse-gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk fullkornpasta
2 løk
1 pk frosne erter
3 dl crème fraîche
500 g kjøttpølser
1 liten bit parmesan eller annen hvitost.

Sjekk i skapet:
solsikkeolje
dijonsennep
Salt og pepper

pepper-stekt-laks
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Lørdag:

Saltimbocca

saltinbocca-biff
Matstyling; Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse
8 skiver spekeskinke, gjerne parma
1 basilikum
1 pk tannpirkere, naturelle
12 poteter
80 g parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hvis du ikke lager den selv

Søndag: Hønsefrikassè

hose-frikasse
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kylling, ca.1500 g, ev. 2 høns
10 hele hvite pepper
2 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter
1 løk
1 potte kruspersille
1 boks matføte

Sjekk i skapet:
5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
8 ss hvetemel evt maizenna
1 ½ l kyllingkraft, evt. hønsekraft
eller eventuelt 1–2 terninger hønsebuljongsalt og pepper
laurbærblad

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×